Back

Nagy örömmel mutatjuk be a KM kajatárat, ahol egyrészt fontos tippeket olvashattok a főzés tudományához, szeretnénk egy kezdő szakácsot is nagy biztonsággal eligazítani.

Továbbá találtok jópár receptet is különféle kategóriákba, amit egytől egyig KM-es kezek írtak a saját tapasztalataikat felhasználva. 

A receptkönyv remélhetőleg folyamatosan bővülhet újabb és újabb receptekkel. Jó étvágyat!

“Való ugyan, hogy nekem nem mesterségem a főzés, nem is illene hozzám, hogy én egyházi ember lévén, hivatalomhoz képest a rajzoló eszközök helyett a főzőkalanat forgassam; tanúltam mindazonáltal kénytelenségből is annyit, hogy a rendes főzést a kotyvasztástól meg tudom választani; azt is tudom, hogy a jó ebédnek készítése nem kolosvári káposztán, hanem a jó tehénhúslévnek főzésén kezdődik; és hogy a nevezetes magyarok konyháiban a pástétomot nem rozslisztből csak tiszta vízzel, sóval gyúrják, hanem jóféle vajas tésztából készítik. (…) Írtam Körmötz-bányán Sz. András havának 26. napján 1795.”  – Simai Kristóf SchP

Kalazancius Mozgalom kajatár kisokos

 

Gyűjteményünk

Ki készítette a KM kajatárat?

Ősszel egy kis munkacsoport alakult, hogy megtervezze a KM receptgyűjtemények felépítését, szempontokat adjon a kisokoshoz és egyben konkrét recepteket is kidolgozzon. A csapathoz később csatlakozott Kalmár Petra is, akinek számos recept kidolgozását köszönhetjük!

A csoport tagjaiJusztin Vera (Budapest), Villám Botond “Flessh” (Budapest), Bajkó Anna (Vác) és Forián-Szabó Máté

2023 tavaszán egy újabb munkacsoport dolgozott a Kajatár szövegein, hogy minden érthető és ellenőrzött információ legyen!

A csoport tagjai:  Bajkó Anna (Vác), Gyurkó Edit (Szeged), Márton Eszter (Szeged), Tirpák Luca (Mosonmagyaróvár), Orbán Kata (Mosonmagyaróvár), Bende Misi (Nagykanizsa), Hovanecz Bence (Göd), Környei Viktor (Szeged), Mándoki Misu (Szeged), Morvai Gábor (Budapest), Villám Botond “Flessh” (Budapest) és Forián-Szabó Máté (Göd)